vraag je reisdocumenten en kids-ID tijdig aan

Ga je in de zomer op reis naar het buitenland? Check dan nu al of je reisdocumenten - en die van je gezinsleden - nog geldig zijn.

Afhankelijk van je bestemming reis je met je identiteitskaart, kids-ID of reispas. Heb je een rijbewijs bankkaartmodel, kijk dan zeker ook die geldigheidsdatum na. Wil je buiten Europa met de auto rijden, dan heb je een internationaal rijbewijs nodig.

op afspraak

Hou er rekening mee dat al onze diensten werken op afspraak. Een afspraak maken kan heel eenvoudig online of telefonisch via 03 2980 0 00.

Vraag je je reisdocumenten te laat aan, dan is er nog altijd de spoedprocedure (niet voor het rijbewijs), maar die is een pak duurder. Bespaar jezelf dus onnodige stress of extra kosten en maak er op tijd werk van.

gratis pasfoto’s

Sinds begin dit jaar kan je tijdens je afspraak in ons administratief centrum ook meteen pasfoto’s laten maken. Deze dienstverlening is gratis. We kunnen zelf pasfoto’s nemen voor:

  • een identiteitskaart
  • een verblijfskaart (EU en niet-EU)
  • een kids-ID (EU en niet-EU)
  • een reispas (internationaal paspoort)

Omdat het softwareprogramma van de FOD mobiliteit voorlopig niet is afgestemd op het nieuwe fotoapparaat, moet je voor je rijbewijs wel nog pasfoto’s laten nemen bij een fotograaf of in onze fotoautomaat. Je kan er ook voor kiezen om de foto van je huidige identiteitskaart over te nemen op je rijbewijs, op voorwaarde dat die nog recent genoeg is.