mantelzorg | registratie aanvragen

Mantelzorg is de zorg die naasten aanbieden aan zorgbehoevende personen. Soms moet je plots voor iemand zorgen in jouw nabije omgeving. Misschien voor jouw partner, kind, ouders, broer of zus. Zorg opnemen voor anderen kan zwaar zijn. Er zijn diensten die je helpen en ondersteuning bieden.

Je bent mantelzorger vanaf het moment dat je - op regelmatige basis en onbezoldigd - zorgt voor iemand uit jouw omgeving. Dat kan een familielid zijn, maar evengoed een vriend, buur of kennis. Eén ding staat vast: je zorgt voor iemand en daardoor maak je het leven van die persoon een stuk aangenamer. Veel zorgbehoevenden kunnen op die manier langer thuis blijven wonen.

Op welke tegemoetkomingen heb ik recht? Op welke andere diensten kan ik beroep doen? Mantelzorger zijn kan heel wat vragen met zich meebrengen. Jouw ziekenfonds kan je hiermee helpen. Je kan ook altijd een beroep doen op onze dienst maatschappelijk welzijn.

Daarnaast organiseert gemeente & ocmw Zoersel in samenwerking met Samana enkele (gratis) infocafés. Om je goed te kunnen ontvangen vragen we wel dat je jezelf op voorhand inschrijft.
Concrete datums en thema's ontvang je via onze nieuwsbrief of verschijnen als evenement op onze website.

Ben je mantelzorger van een hulpbehoevende persoon in Zoersel, maar heb je jezelf nog niet geregistreerd? Vul dan het webformulier in (via rode knop) en registreer jezelf als mantelzorger. Zo blijf je op de hoogte van activiteiten en krijg je een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorger.

registratie als mantelzorger