adreswijziging aanvragen

Als u verhuist (ook binnen Zoersel), moet u uw nieuwe adres binnen acht werkdagen doorgeven aan de dienst bevolking. 

U kunt de verhuis pas aangeven als u ook effectief verhuisd bent.

Er zijn verschillende manieren om uw adreswijziging door te geven:

  • kom langs bij de dienst bevolking
  • meld uw adreswijziging via het webformulier (rode knop onderaan deze pagina)

Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet. Om de adreswijziging te kunnen doorgeven hebt u een geldig identiteitsbewijs nodig met uw rijksregisternummer.

minderjarige

Als een niet-ontvoogde minderjarige de woning van zijn ouders voor het eerst verlaat om elders te gaan wonen, moet hij bij het doorgeven van de adreswijziging vergezeld zijn door iemand die het ouderlijk gezag uitoefent.

controle van domicilie en aanpassing identiteitsdocumenten

Na de aangifte komt een wijkagent bij u langs om na te gaan of u werkelijk op het aangegeven adres woont. Is dat zo, dan wordt u ingeschreven op uw nieuwe adres en kunt u uw identiteitskaart laten aanpassen bij de dienst bevolking. Vergeet dan zeker de pincode van uw identiteitskaart niet.

Is dat gebeurd, dan kunt u alle andere instanties van uw adreswijziging op de hoogte brengen. Op de website van Vlaanderen.be vindt u een overzicht van instanties aan wie u uw nieuwe adres moet melden. 

Uw elektronische identiteitskaart met pincode.

Gelijkmatig verdeelde huisvesting

Voor een minderjarige die bij elk van de ouders verblijft volgens het principe van de gelijkmatig verdeelde huisvesting moeten bovendien volgende documenten worden meegebracht:

  • het wederzijds akkoord van de ouders
  • de gerechtelijke beslissing
  • de notariële akte.

Het doorgeven van een adreswijziging is gratis.

adreswijziging doorgeven