buurtpaviljoen Achterstraat

Op de site Achterstraat start binnenkort de bouw van een nieuw veelzijdig overdekt paviljoen. Dit paviljoen moet onze verenigingen en buurtbewoners ruimte geven om buiten - beschermd tegen de regen - lessen, workshops en activiteiten te organiseren.

Maar eerst moet het paviljoen gebouwd worden. En daarvoor rekenen we ook op uw hulp.

Uiteraard wilden we verschillende partners betrekken bij het ontwerp. Daarom zetten we een breed participatietraject op waarbij de werkgroep, onze verenigingen, buurtbewoners en kinderen tijdens vier participatiemomenten ideeën gaven over het paviljoen. Bij het maken van het ontwerp hield architect Bart Janssens van Atelier Noest zoveel mogelijk rekening met hun ideeën.

Eén van de voorwaarden was circulair bouwen. Omgevallen bomen of bomen met een kapvergunning vormen de basis van het project. Die bomen krijgen een nieuw leven in het paviljoen. De uitgegraven grond van de fundering gebruiken we om hellingen te maken. Die beschermen het paviljoen tegen koude en wind. Groengevels en groendaken zorgen voor nestelplaatsen voor vogels en insecten.

Voor de verwerking van ruw product tot bruikbaar bouwmateriaal rekenen we ook op uw hulp. Dat kan op twee manieren:

  1. Hebt u materialen die kunnen dienen voor de bouw (omgevallen bomen, bomen met kapvergunning, isolatiemateriaal ...)? Geef dit door via de onderstaande rode knop. We bekijken dan uw inzending en contacteren we u.
  2. Bent u een handige Harry? Dan leert u via workshops de ambacht van houtverwerking. U steekt zelf de handen uit de mouwen om het paviljoen vorm te geven.
    • zaterdag 2 december | workshop bomen ontschorsen. Schrijf hier in.
    • zaterdag 2 december | demonstratie mobiele boomzaag. Inschrijven is niet nodig. Hou onze communicatiekanalen in het oog voor de exacte uren.
materialen buurtpaviljoen