bermmeesters

Jammer genoeg komen er jaarlijks tonnen zwerfvuil terecht op onze wegen en in onze bermen. Dit zwerfvuil is voor veel mensen een doorn in het oog. Terecht, want het is hinderlijk, ongezond en kost de samenleving veel geld. Onze mooie gemeente mooi houden is een hele opdracht. Gelukkig kunnen we rekenen op vrijwilligers - onze bermmeesters - die graag hun buurt mee schoonhouden.

  • Wil je graag helpen om de straten van onze gemeente mee schoon te houden? Meld je dan aan als bermmeester via het online formulier 'bermmeester worden' (rode knop hieronder).
  • Je krijgt een standaard vrijwilligerscontract toegestuurd, zonder specifieke verplichtingen wat betreft uren of hoeveelheden. Er is dus geen quota of verplichting. Opruimen doe je vrijblijvend op momenten die je zelf kiest.
  • Als bermmeester kan je een grijper en vuilniszak afhalen aan het gebouw van de afdeling infrastructuur (Achterstraat 18) tijdens de openingsuren.

  • Als je niet meer kan deelnemen, vragen we je vriendelijk om je grijper en overgebleven vuilniszakken weer terug te brengen, zodat ze gebruikt kunnen worden door een volgende bermmeester.

Zodra je een volle vuilniszak zwerfvuil verzameld hebt, meld je dit via het formulier 'opruiming doorgeven' (rode knop hieronder).

Als je geen zakken of grijpertje meer hebt, kan je dit ook via hetzelfde formulier laten weten.