Zoerselse korte keten producenten

Volgende week, van 18 tot 26 mei 2024, is het de Week van de Korte Keten. Dit is de periode waarin traditioneel de lokale landbouwers die hun producten rechtstreeks aan jou (de consument) verkopen in de kijker worden gezet.

Waarom korte keten?

Als je koopt via een korte keten, koop je rechtstreeks van de producent zonder tussenschakels. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, productiemethode en aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel transportkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je onze lokale economie als je korte keten koopt.

Zoerselse hoevewinkels

Een hoevewinkel of boerderijwinkel is (meestal) een verkoopruimte in het bedrijf zelf. Je ziet meteen waar de producten vandaan komen. En ook voor de landbouwer geeft het voldoening om te weten bij wie zijn producten op de tafel belanden. We hebben in Zoersel drie korte keten producenten met een hoevewinkel:

  • ’t Zwarthof
    ‘t Zwarthof is een rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij. Hun missie is kwaliteitsvol vlees aanbieden aan een eerlijke prijs met oog voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Hun boerderij is gelegen aan het Geleg. Op deze website vind je meer info.
  • De Keysershoeve
    De Keysershoeve is een koeien- en buffelboerderij in de Raymond Delbekestraat waar melk-, zuivel- en vleesproducten op traditionele manier en met liefde voor de dieren worden geproduceerd. Al hun producten zijn 100 procent van eigen kweek. Bekijk hier hun website voor meer info.
  • Den Achtersten Dries
    Op Einhoven vind je de melkveeboerderij van de familie Verheyen. De hoevewinkel van Den Achtersten Dries is wijd en zijd bekend om hun vers en ambachtelijk hoeve-ijs. Bekijk hier online hun assortiment.

Wil je graag weten waar er in onze buurgemeenten nog meer lekkers te vinden is? Bekijk dan hier meer korte keten producenten.