warme dagen, zorg dragen

Elk jaar verlangen we met zijn allen naar het warme weer. Voorlopig blijven we nog even op onze honger zitten, maar toch is het belangrijk om te weten dat extreme warmte minder prettige gevolgen heeft. Want elk jaar sterven er nog honderden mensen door de gevolgen van de hitte.

zorg voor anderen

Vaak gaat het om alleenwonende ouderen of chronisch zieken. Geef deze kwetsbare groep daarom extra aandacht. Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.

wees voorbereid

Een hete zomer lijkt voorlopig nog ver weg. Hou de weersvoorspellingen toch maar goed in de gaten en zorg dat je altijd water bij je hebt. Smeer dan ook op tijd zonnecrème.

zoek hulp

Banale symptomen als hoofdpijn of duizeligheid kunnen de eerste symptomen zijn van ernstige problemen. Drink dan meteen water, zoek een koele plek en rust. Reageer je abnormaal op warmte? Bel dan je huisarts. Bij ernstige symptomen zoals braken, kortademigheid of een hoge lichaamstemperatuur, bel je onmiddellijk naar de spoeddienst.

Op www.warmedagen.be vind je een antwoord op vragen als ‘mag je koffie of thee drinken bij warm weer’, ‘hoe krijg ik mijn slaapkamer koel’.