gele doos redt levens

Wanneer je als thuiswonende senior in nood verkeert of vermist bent, is het voor de hulpdiensten soms moeilijk om de nodige gegevens en informatie te vinden waarmee ze je op dat moment op een correcte manier kunnen helpen of opsporen. Met 'De gele doos' maak je het de hulpdiensten heel wat makkelijker.

ook voor chronisch zieken

Twee jaar geleden boden we alle 80-plussers in onze gemeente zo'n gele doos aan. Dit is een soort brooddoos waarin je alle levensbelangrijke persoons-, contact- en medische gegevens over jezelf stopt. Ben je 80 jaar of ouder en nog niet in het bezig van de gele doos? Haal dan je gratis exemplaar af (of laat het afhalen) bij je apotheker. Ook Zoerselaars die chronisch ziek zijn - ongeacht hun leeftijd - hebben recht op een gratis gele doos.

Bewaar de doos altijd in de koelkast en kleef de meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur. Zo weten hulpverleners dat er een gele doos aanwezig is. Kijk de inhoud van de doos regelmatig na en pas de info aan zodat alle gegevens correct blijven.