Airbib: kom samen lezen in de natuur

Lezen kan áltijd en overal. Onder dat motto organiseren wij deze zomer de Airbib. Op de mooiste en gezelligste, groene plekjes in Zoersel openen we een openluchtbibliotheek.  

Het concept van onze Airbib is heel eenvoudig, namelijk samen lezen op een fijne buitenspot. Je mag een eigen boek meebrengen, maar dit hoeft niet. Wij voorzien een beperkt aanbod aan tijdschriften, graphic novels, kortverhalen, voorleesboeken… Dingen die je gemakkelijk gelezen krijgt op een uurtje en waar je misschien niet meteen zelf naar zou grijpen. Voor de gewoontedieren onder ons zullen er ook een paar klassieke thrillers, romantische of avonturenromans aanwezig/beschikbaar zijn. 

Je kan ons en de Airbib vier dinsdagavonden in juli vinden op een andere rustig gelegen buitenlocatie in Zoersel. Misschien ontdek jij zo niet alleen nieuw leesvoer, maar ook een prachtige plek in eigen dorp... Of ontmoet je wel gelijkgestemde zielen… Of kan je je volledig ontspannen na een lange werkdag. Redenen genoeg dus om te komen lezen op een mooie zomeravond in de Zoerselse natuur.

Je kan vrij langskomen tussen 19u30 en 21u00 en rond 20u45 sluiten we af met een voorleesmoment voor volwassenen. Dit zal telkens iets anders zijn. Een verhaal met een moraal of een wijsheid, een fabel of parabel, een sprookje voor volwassenen…  

Waar strijken we allemaal neer? 

Dinsdag 9 juli: Zonneputteke, aan de oude bibliotheek
Uit nostalgie strijken we voor de eerste Airbib neer aan het Zonneputteke, waar de bibliotheek lang gevestigd was. We kiezen een leuk plekje uit op één van de nabijgelegen grasveldjes en zetten ons gezellig in het groen. Leuk weetje de naam van de vroegere bibliotheeksite verwijst naar het feit dat er vroeger een karspoor lag dat mettertijd verhard werd. 

Dinsdag 16 juli: in de belevingsboomgaard achter de pastorij in Sint-Antonius (achter Handelslei 33)
In onze streek werden pastorijen, landgoederen en boerderijen vroeger uitgerust met hoogstamfruitboomgaarden om bewoners en bezoekers van fruit te voorzien. Regionaal Landschap de Voorkempen startte in samenwerking met het gemeentebestuur en met de steun van LEADER met het aanleggen van een hoogstamboomgaard. Infoborden in de boomgaard vertellen meer over fruitsoorten die er groeien en  QR-codes verwijzen je door naar antieke recepten waarin je de vruchten van bepaalde bomen kan verwerken. Kom mee deze boomgaard beleven met een goed boek bij de hand. 

Dinsdag 23 juli: bij de schuilhut in de Kruisdreef (niet ver van het kruis Blommerschot)
Tijdens de derde editie zoeken  we de grenzen op en zo komen we terecht bij de schuilhut tussen Zoersel en Pulderbos. Een charmante houten open hut vormt de locatie voor de voorlaatste Airbib. We zitten dus wel in openlucht, maar ook wat beschut tegen regenval of zonneschijn. We duimen uiteraard voor dat laatste en anders vind je de zon misschien wel in je verhaal of ons voorleesmoment. 

Dinsdag 30 juli: Bloemenplukweide De Mollenhoeve, Lage weg (over nummer 60) in Halle
Een mooie plek waar mensen tot rust kunnen komen, vol van leven, met blije planten en een bodem in balans; Dat is het motto van De Mollenhoeve, daarmee spelen we ook onze laatste troefkaart uit. Een rustgevend domein waar we al lezend omringd zijn door bloemen en de pracht van de natuur. Op het einde laat eigenares Ethel je zien waar je de mooiste bloemen kan plukken. Iedere deelnemer gaat dan ook met een souvenir naar huis. De laatste Airbib van de zomer belooft dus rooskleurig te worden. 

Bij slecht weer wordt de Airbib afgelast. Hou daarvoor onze website en sociale media in het oog.

De airbib sluiten we feestelijk af op dinsdag 6 augustus met ‘zomerse verhalen in het groen’. Vertelster Veerle Ernalsteen komt zomerse verhalen vertellen op het graspleintje achter het Administratief Centrum.

wanneer
za 20 juli 2024 tot di 30 juli 2024 van 02 tot 21 uur
waar
Telkens op een ander leuk plekje in Zoersel,
Dorp 54
prijs
€ 00,00
organisator
bibliotheek
e-mailadres
bibliotheek@zoersel.be
contactpersoon
bibliotheek Zoersel
telefoonnummer
032980722