wespennest verdelgen

Hebt u overlast van wespen in of rond uw woning? Dan kan de brandweer van Brandweer Zone Rand een wespennest bij u thuis verdelgen. U kunt hiervoor een aanvraag doen via de onderstaand knop. Deze online aanvraag sturen wij rechtstreeks door naar de brandweer.

Let wel: de brandweer vraagt u om enkel de hinderlijke of gevaarlijke wespennesten te melden. Ze rukt dus bijvoorbeeld niet uit voor een wespennest achteraan in de tuin of in een hok dat u zelden opent. Dit heeft twee redenen:

  • Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Leer meer in dit artikel van Natuurpunt.
  • Het verdelgen gebeurt door gif in de opening van de wespennest te spuiten. Het gebruikte gif is ook schadelijk voor andere levende organismen. De brandweer wil dit niet onnodig in de natuur verspreiden.

Nesten van bijen of hommels worden nooit verdelgd. Als u ze toch wilt laten weghalen, moet u een imker contacteren.

Vraag het verwijderen van een wespennest bij voorkeur aan via het webformulier (onderstaande rode knop). 

  • De brandweerzone rekent € 40 (inclusief btw) aan voor het verwijderen van een wespennest. Dit bedrag is vastgelegd via het retributiereglement van Brandweer Zone Rand en is onderhevig aan indexering.
  • Een tweede maal bestrijden van hetzelfde nest binnen zeven dagen is gratis. Op de dag van de interventie, en zelfs de dag erna, is het nog wel mogelijk dat er uitgevlogen wespen terugkeren. Dit wil niet meteen zeggen dat er een tweede interventie nodig is.
  • U moet niet betalen als het om een noodoproep gaat om mensen te redden of te beschermen.
wespennest | aanvraag voor verdelging