plant een boom en krijg een beloning

In het kader van het klimaatplan 2030, keurde de gemeenteraad op 10 november 2020 een subsidiereglement goed voor de aanplanting van inheemse hoogstambomen en streekeigen fruitbomen.
Plant u een nieuwe boom in uw tuin, dan hebt u recht op een subsidie van 10 euro per boom!

opslagplaats voor CO2

Als gemeente spelen we een cruciale rol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Maar liefst 80% van het wereldwijde energieverbruik houdt verband met stedelijke en gemeentelijke activiteiten, en CO2 is en blijft het belangrijkste broeikasgas. Bossen en andere groenelementen zijn belangrijke opslagplaatsen voor CO2 en dus noodzakelijk om de klimaatopwarming onder controle te houden. Meer groen helpt om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Bomen, struiken, planten en water gaan hitte tegen en zorgen voor verkoeling.

boompremie

Daarom willen we u door middel van een premie aanmoedigen om bomen aan te planten in uw tuin. Hierbij richten we ons specifiek op inheemse hoogstambomen en streekeigen fruitbomen. Zij bieden het meeste voordelen op het vlak van klimaat en biodiversiteit. Vraag gerust raad aan een lokale boomkweker. Hij/zij weet perfect welke boom u best kiest in functie van de bodem van uw tuin.

Per geplante boom krijgt u een subsidie van 10 euro met een maximum van 50 euro per huishouden.

U kunt uw subsidie aanvragen via onderstaand webformulier (rode knop).

Wat hebben we nodig? Uw gegevens, de gegevens van de boom die u gaat planten (te kiezen uit een lijst), de aanplantdatum, de naam van de leverancier én een aankoopbewijs van de boom. De aanvragen worden verzameld en in het begin van de maand behandeld. Daarna wordt de subsidie zo spoedig mogelijk aan u toegekend.

Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is een leuk plaatsje uitzoeken voor uw boom. Veel succes! Alle voorwaarden vindt u terug in het subsidiereglement .

subsidie aanvragen voor aanplanting bomen