elektrische deelwagens

Sinds maart 2023 kunt u ook duurzaam op pad met één van de twee 100 % elektrische deelwagens. Dit initiatief verloopt in samenwerking met de autodeelservice van Groep Kenis.

Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor een eigen wagen. Het biedt immers grote milieu-, sociale en economische voordelen. Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Ook de eigen medewerkers van de gemeente zullen tijdens de werkuren van de auto's gebruik kunnen maken.

De wagens zijn van het type Renault Zoë worden ter beschikking gesteld op de parking van het administratief centrum.

Naast de parking van de deelwagens staat een fietsenstalling. U kunt uw fiets dus vlakbij op een veilige plaats zetten voor u met de wagen vertrekt.

zo gaat het in zijn werk

  • Download de ‘Sharemobility’ app via www.kenisshare.be.
  • Registreer uzelf in de toepassing. Hiervoor hebt u uw rijbewijs en uw identiteitskaart nodig.
  • Nadien kunt u, door uw locatie te delen, bekijken op welke momenten de deelwagens beschikbaar zijn en eenvoudig een tijdsslot kiezen.
  • Plaats van vertrek is de parking van het administratief centrum, Handelslei 167. Hiervoor zijn twee vaste parkeerplaatsen en een laadpaal met twee laadpunten voorzien.
  • Op het einde van uw reservering brengt u de wagen opnieuw terug naar de plaats van vertrek.

Hebt u een auto nodig voor meerdere dagen? Dan kunt u één van de wagens dag en nacht reserveren.

U betaalt enkel voor het gebruik van de wagen. (Er zijn dus geen instap- of abonnementskosten.) Een voertuig huren kost:

  • € 4 per gereserveerd uur
  • + € 0,27 per kilometer

Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn in de prijs inbegrepen.