elektrische deelwagens

Sinds maart 2023 kan je ook duurzaam op pad met één van de twee 100 % elektrische deelwagens. Dit initiatief verloopt in samenwerking met de autodeelservice van Groep Kenis.

Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor een eigen wagen. Het biedt immers grote milieu-, sociale en economische voordelen. Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Ook de eigen medewerkers van de gemeente kunnen tijdens de werkuren gebruik maken van de auto's.

De wagens zijn van het type Renault Zoë en worden ter beschikking gesteld op de parking van het administratief centrum (Handelslei 167).

Naast de parking van de deelwagens staat een fietsenstalling. Je kan je fiets dus vlakbij op een veilige plaats zetten voor je met de wagen vertrekt.

zo gaat het in zijn werk

  • Download de ‘Sharemobility’ app via www.kenisshare.be.
  • Registreer jezelf in de toepassing. Hiervoor heb je jouw rijbewijs en je identiteitskaart nodig.
  • Daarna kan je, door je locatie te delen, bekijken op welke momenten de deelwagens beschikbaar zijn en eenvoudig een tijdsslot kiezen.
  • Plaats van vertrek is de parking van het administratief centrum, Handelslei 167. Hiervoor zijn twee vaste parkeerplaatsen en een laadpaal met twee laadpunten voorzien.
  • Op het einde van je reservering breng je de wagen opnieuw terug naar de plaats van vertrek.

Heb je een auto nodig voor meerdere dagen? Dan kan je één van de wagens dag en nacht reserveren.

Je betaalt enkel voor het gebruik van de wagen. (Er zijn dus geen instap- of abonnementskosten.) Een voertuig huren kost:

  • € 4 per gereserveerd uur
  • + € 0,27 per kilometer

Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn in de prijs inbegrepen.