maaien in mei

In mei worden de bermen in Zoersel opnieuw gemaaid. Heb je dat liever niet? Dan kan je twee bijenbordjes plaatsen op 70 centimeter boven de grond. Je vindt ze bij het onthaal van het administratief centrum of in de bibliotheken.

Je berm telt mee!

Want zoals je misschien weet, gaven we intussen ook de aftrap van onze ByeByeGazon-campagne. Daarin roepen we op om een stukje van uw gazon te laten verruigen en zo vlinders en bijen volop te laten genieten van de bloemetjes. Maar je berm telt ook mee!

strook van één meter

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘jouw’ berm te laten verruigen. Deze bermen zijn openbaar domein, waar we als gemeente instaan voor het jaarlijkse onderhoud. Onze medewerkers maaien sowieso maar een strook van één meter. De rest van het gras laten we staan.

Wil je voorkomen dat die strook een stukje gemaaid wordt, dan haal je gewoon een gratis bijenbord af in het administratief centrum of in één van de bibliotheken. Die bijenbordjes plaats je dan in je berm. Zo zien de bermbeheerders al van ver dat jij het gras (en de bloemen) in je berm wil laten groeien. Die berm maai je ook gewoon twee of drie keer per jaar. Vind je het toch te wild? Dan maai je de eerste meter aan de straatkant af. Zo blijft het toch netjes.