hinder werken Bloemenwijk voorlopig binnen de perken

Begin deze week startten de rioleringswerken in de Wandelweg en de Heidehoeven. Als gevolg daarvan werd de doorgang via de Kwadestraat afgesloten en moet je een omleiding volgen via de Kapellei (N12), Eikenlaan en Driesheide. Die omleiding verloopt voorlopig zonder al te veel hinder. Het gemeentebestuur volgt de impact ervan uiteraard nauwgezet op.

Omdat de werfzone van de aannemer zich in de Medelaar bevindt, de rijbaan en de berm er erg smal zijn en deze route intensief gebruikt wordt door fietsers, werd de voorkeur gegeven aan de huidige circulatie en omleiding. Het gemeentebestuur blijft de effecten ervan monitoren zodat er, indien nodig, bijkomende maatregelen kunnen worden genomen.

parkeerplaatsen Zoerselsteenweg

De voorbije weken stonden er geregeld lange files aan het kruispunt met de Eikenlaan en de Kapellei, maar dat had toen vooral te maken met ongevallen op de E19 en werken aan de brug op de E313/E34. De versmalde rijstroken in Ranst zijn voorlopig van de baan, dus is de situatie op het kruispunt in Halle nu ook terug genormaliseerd.

Op de Zoerselsteenweg is het wel drukker dan anders. Dit heeft niet alleen met het afsluiten van de Kwadestraat te maken, maar ook met de werkzaamheden in de Victorielaan die door omstandigheden langer duren dan verwacht. Om de doorstroming op de Zoerselsteenweg vlotter te laten verlopen, werden er tijdelijk twee parkeerplaatsen op de rijbaan geschrapt.