april is compostmaand

Het is weer bijna april! Traditioneel is april ‘compostmaand’. En ook dit jaar kan je opnieuw ‘home made’ compost kopen op het IGEAN-recyclagepark.

Ga deze zomer voor een groenere gazon met IGEAN-compost! Compost verbetert de waterhouding van je bodem, zodat je gras tegen een stootje kan. Door compost te gebruiken in het voorjaar, bied je je gazon, bloemen, borders, groenten en (fruit)bomen heel wat voordelen én zet je daarnaast belangrijke stappen voor een meer droogte- en hittebestendige tuin in de zomer.

tips die werken

Dankzij deze vier tuin- (of terras)toepassingen met compost leeft je tuin weer helemaal op.

  1. compost voor een weerbaar gazon
    Leed jouw grasmat ook onder de droogte van voorbije zomers? Strooi dan in het voorjaar een dun laagje compost van ongeveer 0,5 centimeter over je gazon. Enkele regenbuien later zie je de compost nog amper liggen. Ben je van plan gazon aan te leggen? Werk dan bij de aanleg een grote dosis compost in de grond, een 10 tot 20 centimeter diep. Je gazon zal er maar liefst 15 jaar voordeel van hebben!
  2. compost voor een lekkere oogst
    Werk in je moestuin wat compost in. Dat kan jaarlijks zeker ongeveer 5 liter per vierkante meter zijn. Ook je fruitoogst leeft op van een stevige portie compost.
  3. compost voor prachtige bloemen
    Bloemen in je tuin moet je geen meststoffen geven. Als de groei van een bloem geforceerd wordt, zijn de planten vatbaarder voor ziekten en ongedierte. Met een beetje compost geef je hen alles wat ze nodig hebben en wanneer ze het nodig hebben.
  4. moestuin- en kruidenbakken
    Geen tuin? Geen probleem! Ook op je terras kan je de lekkerste kruiden planten of vierkante-metertuintjes maken. Een beetje compost ertussen en je maakt je kruiden en je minituintje weer superblij.

Met IGEAN-compost ga je voor méér tuin-, smul- en terrasplezier! Je kan ook je compost in bulk afhalen op site Noord (Brecht) of Zuid (Edegem). Maak hiervoor eerst een afspraak via de website van IGEAN.