glas

Glas is voor 100% recycleerbaar. Dit betekent dat het steeds opnieuw gesmolten en gerecycleerd kan worden, zonder kwaliteitsverlies. Glas is er in verschillende soorten en maten. Wij maken een onderscheid tussen glas dat wel (hol glas) en dat niet (ander glas) in de glasbak mag. 

wel toegelaten in glasbak (hol glas)

Met hol glas of verpakkingsglas bedoelen we alle (wit of gekleurde) transparante glazen flessen, bokalen en flacons (bijvoorbeeld een parfumfles). Dit glas stopt u in uw glasbak en wordt één keer per maand gratis aan huis opgehaald.

niet toegelaten in glasbak 

Ander glas hoort niet thuis in uw glasbak. Afhankelijk van de grootte van het glas, stopt u het in uw huisvuilzak of u brengt het naar het recyclagepark:

 • hittebestendig glas (ovenschotels)
 • porselein en aardewerk
 • drinkglazen
 • stenen flessen en kruiken
 • opaalglas en kristal
 • vlak glas (ruiten en spiegels)
 • (gloei)lampen, TL-lampen
 • spiegelglas

sorteergids voor anderstaligen

Onderstaande video kunt u met de instellingen ondertitelen in verschillende talen.

U krijgt één glasbak van ons in bruikleen. Deze glasbak blijft eigendom van de gemeente en is gekoppeld aan uw woning. Als u verhuist, laat u uw glasbak dus achter op uw oude adres. 

Wanneer u meer glas hebt dan er in uw glasbak kan, mag u het teveel aan glas in een eigen, gelijkaardige bak aanbieden. Doe dit nooit in kartonnen dozen, papieren of plastic zakken. Deze kunnen door het gewicht immers scheuren, zeker bij vochtig weer. Zorg er daarnaast voor dat uw glasbak nog makkelijk tilbaar is.

Ten slotte is het belangrijk dat u het glas uitspoelt vóór u het in uw glasbak plaatst en dat u de deksels of stoppen verwijdert.

Uw hol glas wordt maandelijks aan huis opgehaald:

 • in Zoersel gebeurt dit op dinsdag

 • in Sint-Antonius gebeurt dit op donderdag

 • in Halle gebeurt dit op woensdag

U kunt uw hol glas ook zelf naar het recyclagepark brengen.

Valt een ophaaldag op een feestdag, dan verschuift de ophaling meestal naar de volgende werkdag. Meer informatie hierover vindt u in de ophaalkalender. Zet uw glasbak tussen 19 uur de avond voordien en 6 uur op de dag van de ophaling buiten. Uw glasbak kan tot 22 uur worden opgehaald, dus laat hem lang genoeg buitenstaan. 

Verhuist u binnen Zoersel of naar een andere gemeente, dan laat u uw glasbak achter op uw oude adres. 

verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Zoersel

Als u zich bij ons inschrijft op uw nieuwe adres, krijgt u gratis een nieuwe glasbak. 

verhuizen naar een bestaande woning in Zoersel

U kunt de glasbak van de vorige eigenaars gebruiken. Als de vorige eigenaars hun glasbak niet achterlieten, kunt u bij uw inschrijving op uw nieuwe adres gratis een nieuwe glasbak aanvragen.

U haalt uw nieuwe glasbak af bij ons onthaal of bij onze dienst onderhoud (Achterstraat 18).