uw evenement of activiteit aanvragen

wat

Let op: omwille van de coronamaatregelen gelden er mogelijk bijkomende voorwaarden voor uw evenement. De dienst evenementen kan u hier over informeren (zie gegevens in contactblok).

Als u een evenement of activiteit organiseert, moet u dit vooraf aanvragen of melden. Als u bij een activiteit bijvoorbeeld gebruik maakt van het openbaar domein (pleinen, straten ...) of u wilt versterkte muziek spelen na 22 uur, dan hebt u hiervoor toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen. Ook als u een ander groot evenement organiseert in Zoersel (fuif, veldtoertocht, straatfeest ...) moet u dit aanvragen. 

aanvraag

Doe het aanvragen of melden van uw evenement of activiteit via een van de onderstaande formulieren. Vul het formulier in en bezorg het aan onze dienst evenementen en noodplanning (via gegevens in het contactblok). 

Momenteel kan u bij de aanvraag van een evenement gevraagd worden om de COVID Event Risk Model in te vullen. Op het einde van de procedure kunt u een PDF generen, en die moet u dan bezorgen aan evenementen@zoersel.be . De dienst evenementen kan u informeren voor welke evenementen dit nodig is.

kleine evenementen 
vanaf 1 oktober: geen CIRM/CERM vereist, en geen beperkingen voor evenementen met:
  • minder dan 500 aanwezigen binnen
  • minder dan 750 aanwezigen buiten
grotere evenementen 
vanaf 1 oktober: CIRM/CERM vereist en maatregelen rond mondmaskerplicht en sociale distancing voor grotere evenementen vanaf:
  • vanaf 500 aanwezigen binnen, maximum 3.000 aanwezigen
  • vanaf 750 aanwezigen buiten, maximum 5.000 aanwezigen 

Bij gebruik van het Covid Safe Ticket bij evenementen buiten vallen deze beperkingen weg met een maximum 75.000 aanwezigen.

procedure

Onze diensten behandelen uw aanvraag en indien nodig wordt er goedkeuring gevraagd aan het college. Nadien krijgt de contactpersoon van het evenement of activiteit bericht van ons. Alle aanvragen (van materiaal of dergelijke) zijn steeds onder voorbehoud van de goedkeuring.

Wilt u zeker zijn dat alles tijdig in orde is? Doe uw aanvraag dan minstens twee maanden op voorhand.