woonzorgcentrum de Buurt houdt corona uit de buurt

GEEN BESMETTINGEN – Woonzorgcentrum de Buurt is een samenwerking tussen gemeente & ocmw Zoersel en vzw Emmaüs. Deze week kregen we het fijne bericht dat alle bewoners coronavrij zijn.

Positieve berichten uitsturen tijdens deze bizarre periode is altijd fijn. Deze week kregen we dan ook het leuke nieuws dat er geen enkele besmetting is geconstateerd bij de bewoners van wzc de Buurt. Geen enkele bewoner vertoont symptomen die kunnen wijzen op corona. Dat vertelt Johan Herrebosch ons, directeur van het woonzorgcentrum.

personeel getest

Het personeel werd deze week getest op het coronavirus. Hier zijn geen besmettingen geconstateerd. Al het harde werk van het personeel om iedereen veilig en gezond te houden, werpt zijn vruchten af.

samenwerking met AZ Sint-Jozef Malle

Enkele weken geleden verleenden ook een ziekenhuishygiënist, een arts en verpleegkundige uit het AZ Sint-Jozef Malle hulp aan het woonzorgcentrum. Ze kwamen verdere voorbereidingen treffen in geval van een eventuele uitbraak van het coronavirus. Zo bekeken ze de scheiding tussen proper-vuil versus besmet gerief en hoe te handelen bij (vermoedelijk) besmette bewoners. “We zijn blij en dankbaar met deze spontaan aangeboden hulp”, zegt Johan Herrebosch.