zomermarkten in cultureel jasje

Met #cultuuropdemarkt blazen we meer leven in onze zomermarkten. Op dinsdag 2 juli en dinsdag 6 augustus geniet je van ludiek straattheater en unieke concerten.

In 2022 organiseerden we de eerste #cultuuropdemarkt. Ondertussen is het een vaste waarde geworden op edities van de Zoerselse markt tijdens de schoolvakanties. We zijn dan ook erg trots dat ook het Pescheurgenootschap mee zijn schouders onder dit project zet en de cultuurbeleving letterlijk onder de kerktoren brengt.

Wat is er te doen?

De lokale toneelgroep Tilia tovert op de twee zomermarkten enkele leuke straattheater-acts uit zijn hoed. De Tilianen verrassen je met spreuken en gedichten.

Het Zoersels Pescheurgenootschap trakteert je tussen 11 en 12 uur dan weer op gratis orgelconcerten in de Sint-Elisabethkerk. Dit orgel uit 1712 is uniek. Daarbovenop is het één van de enige orgels uit die tijd dat nog steeds op zijn originele plaats staat. Op 2 juli bespeelt Annelies Focqaert, een talent van eigen bodem, het orgel. Op 6 augustus is het de beurt aan Jan Van Mol. Hij was lange tijd inwoner van onze gemeente en was een aantal jaren geleden ook winnaar van de Zoerselse cultuurprijs. Na de concerten kan je het unieke orgel bewonderen en kennismaken met de muzikanten.