Zoerselse Xander is Vlaams kampioen skiën

De 11-jarige Zoerselaar Xander Van Houtte won afgelopen krokusvakantie het Vlaams miniemen kampioenschap skiën bij de U12 in Lofer in Oostenrijk. Proficiat!

Xander begon met skiën op zijn 3,5 jaar en bleek al snel een toptalentje. Momenteel traint hij op de indoorpiste Aspen in Wilrijk. Hij skiet voor de club WeSki en wordt getraind door Ken De Hondt. Daarnaast proberen zijn ouders hem ook zoveel mogelijk in het buitenland te laten trainen.

Op 23, 24 en 25 februari won hij het Vlaams miniemen kampioenschap bij de U12 in Lofer in Oostenrijk. In januari won deze topper ook al het Belgisch kampioenschap slalom en reuzeslalom in Telfs, eveneens in Oostenrijk.

U merkt het: zijn trofeeënkast is al goed gevuld, en Xander is pas elf. Dat belooft!  

De grote voorbeelden van Xander? Sam Maas en Armand Marchant, die voor de wereldbeker skiën. Hij mocht ook al trainen met opkomend talent Axelle Mollin.

Wij zijn alvast overtuigd dat we nog veel van Xander zullen horen. Wie weet zien we hem binnen tien jaar op de Winterspelen van de berg zoeven?! Volgens zijn mama is het in elk geval zijn droom om zo ver mogelijk te geraken.