zichtbaar huisnummer redt levens

Een goed zichtbaar huisnummer is van cruciaal belang om uw woning in geval van nood (bij brand, ziekte, ongeval ...) te kunnen terugvinden.

Te vaak komt het voor dat hulpdiensten nodeloos kostbare tijd verliezen om bij een dringende interventie het juiste huis of appartement te vinden omdat het huisnummer ontbreekt of heel slecht zichtbaar is. Vooral 's nachts en bij slecht weer vormt dit een probleem.

Ook postbodes en nutsmaatschappijen hebben soms moeilijkheden om bepaalde adressen te vinden.

Uw huisnummer moet nochtans niet enkel zichtbaar, maar ook goed leesbaar zijn vanaf de openbare weg (ook in het donker). Staat uw woning meer dan zes meter van de straat, dan moet u een tweede huisnummer aanbrengen op uw brievenbus. Aan ons onthaal kunt u gratis een plaatje met een huisnummer afhalen.

tips

  • Maak gebruik van een verlicht huisnummer dat bovendien kleurcontrasten heeft, bv. zwarte letters op een witte achtergrond. Grote huisnummers zijn uiteraard altijd duidelijk.
  • Indien u weet dat u op een moeilijk te bereiken locatie woont, meld dit dan tijdens uw oproep naar het noodnummer. Het snel ter plaatse zijn op de interventieplaats is immers van levensbelang.
  • Maak de oprit autovrij voor de aankomst van de hulpdiensten.
  • Steek 's nachts de buitenverlichting aan.
  • Laat bij een noodsituatie de hulpdiensten opwachten door een familielid of een buur.