weer naar school | nieuwe fietsweg in Emiel Vermeulenstraat

Ter hoogte van Emiel Vermeulenstraat 19 werd een nieuw fietspad aangelegd dat de straat verbindt met het domein van Bethanië. Het fietspad is voor iedereen toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen zo het kruispunt aan de Emiel Vermeulenstraat-Jukschot-Bethaniënlei vermijden.

In de Emiel Vermeulenstraat bouwde Emmaüs enkele nieuwe studio’s van beschut wonen De Sprong. Begin 2022 namen de eerste bewoners hun intrek in de studio’s. De verhuis betekende een nieuw pad voor de bewoners, maar ook de buurt kan dankzij deze vernieuwing letterlijk een nieuwe (fiets)weg inslaan.

veilig fietspad naar domein

Tussen twee van de nieuwe studio’s - ter hoogte van Emiel Vermeulenstraat 19 - werd een fietspad aangelegd dat voor iedereen toegankelijk is. Zo kunnen fietsers het gevaarlijk kruispunt aan de Emiel Vermeulenstraat – Jukschot – Bethaniënlei vermijden.

Als u vervolgens verder rijdt op het domein van Bethanië, geraakt u via autovrije straten veilig tot aan de Handelslei of kunt u uw tocht richting Malle via de Jagersweg verderzetten.

helpen oversteken

Ook onze gemachtigde opzichters staan vanaf donderdag weer paraat om aan gevaarlijke punten onze schoolkinderen veilig te laten oversteken. Met een groot hart en vol goede wil trotseren ze niet enkel weer en wind, maar krijgen ze helaas ook te maken met verwensingen van te haastige chauffeurs. Hou a.u.b. rekening met hen. Ze zorgen voor de veiligheid van onze schoolgaande kinderen. Een dikke duim voor hen!

Ook helpen?

Wilt u onze kinderen ook veilig naar school helpen? We zoeken steeds naar enthousiaste kandidaten. Meer info via deze link