warm u op voor dikketruiendag

Op 11 februari is het de 16de editie van Dikketruiendag. Op Dikketruiendag draaien we de verwarming wat lager en compenseren we dit met het dragen van een warme, dikke trui. Op die manier wil de Vlaamse overheid ons meer energiebewust maken.

Als iedereen de verwarming een graadje lager zet, levert dat deze éne dag een besparing op van meer dan drie miljoen kubieke meter gas en drie miljoen euro. Bovendien wordt de CO2-uitstoot met meer dan zes miljoen kilogram verminderd.

Dit jaar staat Dikketruiendag in het teken van biodiversiteit dankzij VRT-weerman én ambassadeur, Frank Deboosere.

wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is de waaier aan planten en dieren in de natuur. Die verscheidenheid aan fauna en flora zorgt ervoor dat onze planeet leefbaar blijft. Want de natuur filtert schadelijke stoffen, zoals CO2, uit onze lucht. En hoe meer divers de natuur is, hoe beter ze in staat is om de luchtvervuiling tegen te gaan. Hoe breder deze waaier is, hoe meer diversiteit er ontstaat en hoe beter dat is voor het milieu.

wat is het verband met klimaatsverandering?

Door de opwarming van de aarde dreigen planten en dieren uit te sterven en kan de biodiversiteit afnemen. Dat kan ervoor zorgen dat de natuur het moeilijk krijgt om de lucht te blijven filteren.

11 februari

Trekt u op 11 februari een extra trui aan, in plaats van de verwarming open te draaien? Zo produceren we minder CO2, wordt het milieu minder belast, gaan we de klimaatsverandering tegen, wordt de biodiversiteit gestimuleerd en bovendien bespaart u op uw verbruikskosten!

Lees nog meer tips om energie te besparen op de website van dikketruiendag.