voorkom de zomerleesdip

Heeft uw kind dit jaar (beter) leren lezen? Top! Volgende stap: blijven lezen in de zomervakantie! Elke dag een kwartiertje lezen tijdens de zomervakantie, voorkomt de ‘zomerleesdip’. Met de leeszakjes van de bib is dat een eitje!

Lezen is leuk. Met boeken beleven kinderen avonturen. Leren ze zichzelf en de wereld kennen en ontwikkelen ze een grotere woordenschat. Maar … in de vakantie ‘vergeten’ kinderen vaak te lezen en kunnen ze soms weer één of twee ‘AVI-niveaus’ achteruitgaan. Dat is zonde!

leeszakjes en leesmeter

Dat uw kind blijft lezen tijdens de zomer is dus heel belangrijk. Onze bibliotheken snellen je dan ook ter hulp. In de bibs vindt u speciale AVI-leeszakjes. Daarin zitten enkele leesboekjes (aangepast aan het leesniveau: AVI 1, 2, 3, 4 of 5), een strip en een voorleesboek. In de zakjes zit ook een leesmeter. Per gelezen bladzijde mag uw kind een vakje van de leesmeter inkleuren. Als de leesmeter vol is (na 100 bladzijden), kan uw kind een kleine verrassing ophalen in de bibliotheek! Vergeet dus zeker niet de naam van uw kind op de leesmeter te noteren.

Het volledige artikel en extra leestips vindt u in ons ZOERSELmagazine van juni (pagina 18).