verkeershinder Oostmallebaan en Antwerpsesteenweg door aanleg oversteekplaatsen

Vanaf maandag 9 januari zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) starten met de aanleg van oversteekplaatsen aan de Oostmallebaan ter hoogte van de Voetbalstraat en aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle ter hoogte van Albert Heijn.

hinder Oostmallebaan

Van maandag 9 tot en met vrijdag 20 januari zal er gewerkt worden op de Oostmallebaan (N14). Er wordt een veilige oversteekplaats ter hoogte van de Voetbalstraat en de doorsteek naar Zonneputteke aangelegd. Voor het gemotoriseerd verkeer wordt er gewerkt met verkeerslichten, die beurtelings het verkeer doorlaten, maar ook fietsers en voetgangers toelaten om veilig over te steken naar de omleiding.

omleiding fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden dus omgeleid en steken de Oostmallebaan over met behulp van een drukknop aan de verkeerslichten. De omleiding gaat over Zonneputteke, De Ster en Salphensebaan.

Voetbalstraat afgesloten

In de eerste fase, waar de werken doorgaan aan de kant van de Voetbalstraat, zal de doorgang van de Voetbalstraat naar de Oostmallebaan afgesloten zijn. Bewoners kunnen hun woningen dan bereiken via de Kievit.

(klik op de afbeelding om ze te vergroten.)

 

Antwerpsesteenweg in Malle

Vanaf maandag 9 januari start AWV ook werken aan de bushaltes aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N12) met de Kapelstraat in Westmalle (ter hoogte van winkel Albert Heijn en het tankstation). De haltes worden er toegankelijker gemaakt en er wordt een nieuwe oversteekplaats ingericht. De werken zullen vier weken duren.

omleiding richting Turnhout

Tijdens de periode van de werken kan het gemotoriseerd verkeer niet doorrijden langs de Antwerpsesteenweg in de richting van Turnhout. Er is een omleiding voorzien via de Zoerselbaan - Industrieweg - Nijverheidsstraat om zo de N12 te bereiken. Het openbaar vervoer volgt dezelfde omleiding en voorziet tijdelijke bushaltes. Verkeer richting Antwerpen op de Antwerpsesteenweg is wel steeds mogelijk.

Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen passeren tijdens de werken.

(klik op de afbeelding om ze te vergroten.)