Is uw woning klaar voor een warmtepomp? Zet ‘m op 50!

Wilt u weten of uw woning klaar is voor een warmtepomp, zonder dat u grondig moet verbouwen? Doe dit najaar dan mee met Zet ‘m op 50, een initiatief van Ecobouwers.

Door de hoge gas- en stookolieprijzen stappen steeds meer mensen over naar een warmtepomp. Daarmee kunt u tot driekwart van uw warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Een voorwaarde is wel dat uw woning goed geïsoleerd is. Een warmtepomp verwarmt uw woning namelijk op een lagere temperatuur dan een klassieke cv-ketel.

doe de test

Met de 'Zet ‘m op 50'-test ontdekt u of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Dit doet u door de temperatuur van uw cv-ketel tijdens het stookseizoen te verlagen naar 50 graden. Een energiezuinig huis blijft namelijk ook lekker warm als u met lage temperaturen verwarmt. Blijft uw huis warm? Dan weet u dat uw huis goed genoeg geïsoleerd is om een warmtepomp aan te schaffen. Een bijkomende plus is dat u meteen ook heel wat bespaart op uw energiefactuur.

deelnemen

Surf naar www.ecobouwers.be/zetmop50 en schrijf u in.  Bij de start van de actie krijgt u een mailtje met gratis advies, tips en instructies voor een geslaagde testperiode. 

renovatieadvies en -begeleiding

Blijkt uit de test dat uw woning nog niet klaar is voor een warmtepomp en weet u niet goed welke renovatiewerken nodig zijn?

Maak dan een afspraak in ons EnergieK Loket. Op basis van uw noden verwijzen ze u door naar het begeleidingstraject dat het best past bij uw renovatieplannen.