uw mening telt bij de burgerbevraging

Woont u graag in Zoersel? Kunt u hier veilig fietsen? Ondervindt u soms hinder in uw buurt? Bent u tevreden over de dienstverlening van het bestuur?

Naar deze, en nog veel meer andere zaken, wordt gepeild in de driejaarlijkse burgerbevraging van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB), die volgende week van start gaat in alle Vlaamse steden en gemeenten. In samenwerking met Statistiek Vlaanderen bevraagt ABB bijna 400.000 burgers (van 17 tot 85 jaar) over hun gedrag, participatie en tevredenheid over lokale beleidsthema’s.

U krijgt dus mogelijk zo’n vragenlijst in uw brievenbus. Uw medewerking is vrijwillig, maar wel van groot belang. De resultaten van deze bevraging geven ons als bestuur immers een unieke kijk op wat voor u belangrijk is. Data, informatie en kennis zijn essentieel om (lokaal) beleid te voeren met oog voor uw mening.

resultaten

ABB zal de resultaten van de burgerbevraging vanaf januari 2024 gratis ter beschikking stellen op een vernieuwde website met syntheses, rapporten en interactieve toepassing op gemeenteniveau. Benieuwd naar de resultaten van de vorige bevraging? Die vindt u hier.