update bommelding in gemeentelijke basisschool de Kiekeboes

De gemeentelijke basisschool de Kiekeboes werd vandaag in allerijl ontruimd na een bommelding. Zowel de politie Voorkempen, als een explosievenhond konden niets verdacht vinden. Het gebouw is intussen opnieuw vrijgegeven. Alle leerlingen waren tegen 16.20 uur opgehaald door hun ouders.

vaag mailtje

Volgens Nick Krols, woordvoerder van politiezone Voorkempen, kreeg een leerkracht van de school rond kwart na twee een vaag mailtje over een mogelijke bom. De directie wilde absoluut geen risico’s nemen en verwittigde meteen de noodcentrale.

180-tal leerlingen geëvacueerd

In totaal werden een 180-tal leerlingen en hun leerkrachten geëvacueerd. De ontruiming verliep vlot. Alle kinderen werden meteen uit de klaslokalen gehaald en op een plein achter de school samengebracht. Daarna vonden de leerlingen en leerkrachten een veilig onderkomen in de nabijgelegen KLJ-lokalen.

De ouders van de leerlingen werden via mail op de hoogte gebracht van de situatie. Het grootste deel van de kinderen was voor 16 uur al opgehaald. Bij de kinderen die nog in de nabewaking verbleven, werden de ouders persoonlijk opgebeld. Tegen 16.20u waren alle kinderen opgehaald.

De recherche gaat verder onderzoeken wie het mailtje heeft verstuurd. Het gaat om een anoniem mailtje afkomstig van een anoniem mailadres.