uitbreiding zone 30 Halle-Dorp

De zone 30, die al enkele jaren geldt in Halle-Dorp, wordt binnenkort uitgebreid. Dat besliste de gemeenteraad afgelopen dinsdag.

De snelheidsbeperking tot 30 km per uur geldt momenteel tussen het kruispunt met de Brakenberg en het kruispunt met de Sint-Martinusstraat. Zo’n 70 meter voor de Sint-Martinusstraat (komende van Driesheide, rijrichting kerk) stopt het fietspad echter en moeten de fietsers op de rijbaan verder fietsen. Om hun veiligheid te verhogen, is er dus beslist de zone 30 uit te breiden. Ze wordt meer bepaald 70 meter naar voor gebracht, tot daar waar het fietspad stopt (ter hoogte van Halle-Dorp 114 en 95). Deze aanpassingen zullen op korte termijn uitgevoerd worden en zijn meteen een eerste stap naar meer veiligheid voor fietsers in Halle-Dorp.

goed aangegeven

Digitale snelheidsborden – u kent ze wel, die met het blije en het droevige gezichtje – zullen de automobilisten nog eens extra attent maken op de zone 30. Daarnaast zullen er doorheen Halle-Dorp ook wegmarkeringen worden aangebracht die die automobilisten wijzen op de fietsers op de rijbaan.