tel en vertel

Op donderdag 14 mei vindt de derde editie plaats van Straatvinken. U kunt ook uw steentje bijdragen en gedurende een uurtje het verkeer in uw straat tellen.

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Dat gebeurt via een speciale tel-tool of een papieren telformulier. Tijdens het telmoment noteert u gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door uw straat passeren. Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. Het telmoment vindt dit jaar plaats op donderdag 14 mei tussen 17 en 18 uur. Daarnaast kunt u als Straatvinker ook de bredere verkeersleefbaarheid van uw straat in kaart brengen. Onze gemeente is alvast ingeschreven!

speciale editie

Door de lockdownmaatregelen is het verkeer sterk veranderd. Deze editie zal een nauwkeurig beeld schetsen van die nieuwe realiteit en hoe duizenden deelnemers die beleven. De onderzoekers zijn vooral benieuwd of deze crisis een blijvende impact zal hebben op het verkeer in de Vlaamse straten. De telling houdt echter geen gevaar in voor de volksgezondheid of voor u. U kunt de activiteit individueel uitvoeren, desnoods van achter het raam van uw kot.

hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven kan via de website www.straatvinken.be/ik-tel-mee. Daar geeft u uw gegevens in en geeft u door in welke straat u gaat tellen. Vanaf 4 mei zal op de website een speciale tel-tool voorhanden zijn om te downloaden. U kunt ook een papieren telformulier downloaden als dat voor u handiger is. Zorg dat u op donderdag 14 mei om 17 uur klaar zit op uw locatie en tellen maar!

U telt toch ook mee? Schrijf u dan nu in op www.straatvinken.be.