strooidienst staat paraat

De gemeentelijke strooidienst staat deze winter opnieuw paraat om wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te maken. Bij vriestemperaturen en sneeuw rukken ze dag en nacht uit om de prioriteitenroute van het algemeen strooiplan af te werken.

“We beschikken over een machine die zowel zout kan strooien als pekel (zout verdund met water) kan sproeien. Bij sneeuwval wordt ook de sneeuwschaaf met bandenmachine ingezet en bij veel sneeuw kunnen we beroep doen op een extra sneeuwschaaf. Dan gaan er dus twee tractoren mee de baan op om u, de Zoerselse weggebruiker, veilig op uw bestemming te krijgen.”

gps-gestuurde route

De belangrijkste verbindingswegen en fietspaden worden eerst sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Deze gps-gestuurde route wordt vooraf vastgelegd en is ook steeds dezelfde. Ze wordt immers ook zo doorgegeven aan hulpdiensten, ziekenhuis ... zodat die weten via welke weg ze het veiligst op een bepaalde bestemming kunnen geraken. In straten waar niet veel verkeer komt, heeft strooien trouwens weinig zin. Het zout werkt immers niet wanneer er te weinig verkeer over rijdt om het te verdelen. Voorzichtig rijden, fietsen en wandelen blijft dus de boodschap.