straatvink mee op donderdag 19 mei

Deed u al eens mee met straatvinken? Hierbij telt u een uur lang het aantal voetgangers, fietsers, bussen, auto’s en vrachtwagens in uw straat. Nog tot 2030 wordt er elk jaar gestraatvinkt om de evolutie van het verkeer in kaart te brengen.

samenwerking

Zoersel is niet de enige gemeente die al vijf jaar mee telt. De Universiteit Antwerpen (UA), HIVA – KU Leuven (Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving is een multidisciplinaire onderzoeksinstelling van de Katholieke Universiteit Leuven) en de Ringland Academie roepen elk jaar Vlaamse inwoners op om zo gezonder en vlotter verkeer te promoten. Dankzij deze telresultaten krijgen de wetenschappers een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in onze gemeente en zien ze de evolutie ervan doorheen de jaren. Wat we hopen te zien? Dat mensen vaker een alternatief vervoersmiddel nemen en minder de eigen wagen.

tel mee

Donderdag 19 mei tussen 17 en 18 uur wordt er overal geteld. Dat kan via een tel-tool of met pen en papier.

Doet uw straat al mee? Bekijk het op straatvinken.be en schrijf u meteen in! Hoe meer buren er voor verschillende straten deelnemen, hoe beter we zicht krijgen op de verschillen tussen straten en buurten.