storm op komst

De eerste storm van het jaar is op komst. Deze heeft zelfs al een naam gekregen. Storm ‘Ciara’ zou zondag windsnelheden tot 100 kilometer per uur en meer kunnen halen. Ook begin volgende week blijft het stevig waaien.

Volgens Niels van Weerstation Zoersel & omstreken, zouden de felste windsnelheden zondag voorkomen tussen 8 en 18 uur. Vorig jaar, in maart 2019, hadden we een gelijkaardige situatie. Toen haalde de wind ook snelheden tot 100 km/u.

We willen u alvast meegeven dat de organisatoren van de Valentijnswandeling uit voorzorg beslist hebben om de wandeling af te gelasten. Nader bericht over een eventuele verplaatsing van de activiteit volgt nog.

Misschien plant u wel een uitstap naar Zoersel kermis? We raden u dan aan om extra voorzichtig te zijn, vooral op zondag. De organisatoren hebben wel extra versteviging voorzien voor de spiegeltent.

tips om u voor te bereiden

Volgende maatregelen kunt u zelf alvast treffen om u voor te bereiden op de aangekondigde storm:

  • Voor de bewoners van deelgemeenten Zoersel en Sint-Antonius raden we aan om de vuilnisbakken (gft) pas maandagmorgen buiten te zetten.
  • Zorg ervoor dat al het losstaand materiaal dat buiten staat, wordt vastgezet (bijvoorbeeld tuinmeubelen, trampoline, …).
  • Laat uw huisdieren binnen.

Wilt u het weer in Zoersel in de gaten houden, dan kunt u ‘Weerstation Zoersel & omstreken’ volgen op Facebook of hun website.