stap mee de wereld rond met de campagne 10.000 stappen

Veel bewegen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Want gemiddeld brengen we tot acht uur per dag al zittend door. Daarom nemen we met onze gemeente deel aan het project 10.000 stappen van Gezond Leven en Sport Vlaanderen en dagen we u uit om elke dag voldoende te bewegen en zo tegen het einde van het jaar mee de wereld rond te stappen.

Regelmatig bewegen zorgt voor een betere levenskwaliteit. Het voorkomt ernstige ziekten, geeft ons minder stress en uw energiepeil krijgt een boost. Daarom willen we u de komende periode meer doen bewegen.

ga de uitdaging aan

Ik heb geen tijd om te sporten. Het is te koud. Het gaat zo meteen regenen. Deze excuses om te bewegen klinken u vast bekend in de oren. Maar het is niet noodzakelijk om intensief te sporten om meer te bewegen. Daarom doen we mee aan de campagne 10.000 stappen van Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Door meer te bewegen, gespreid over een dag, verbetert uw gezondheid aanzienlijk.

samen de wereld rond

We willen u dan ook motiveren om mee te doen aan deze actie. Zowel online als offline sporen we u de komende weken aan om mee te doen met de actie. Samen met u willen we tegen het einde van het jaar de wereld rond stappen.

Dat wil zeggen dat de Zoerselaars samen zo’n 40.000 kilometer – oftewel 53.333.333 stappen – moet doen tegen het einde van het jaar. Wilt u ook meedoen met ons?

  • registreer uzelf op 10000stappen.gezondleven.be;
  • geef hier elke dag het aantal stappen in die u die dag gedaan hebt;
    • TIP! U kunt ook de gratis app '10.000 stappen' downloaden. Deze app synchroniseert automatisch met de gezondheidsapp van uw smartphone. Zo hoeft u niet elke dag handmatig uw stappen in te voeren. U kunt de gratis app downloaden in de Google Play Store voor Android en de App Store voor iPhone.
  • maak uzelf lid van de groep ‘gemeente & ocmw Zoersel’ (of ga naar ‘zoek een groep’ in de linkerkolom);
  • Proficiat! Uw stappen worden automatisch mee in onze groep opgenomen en brengen ons een stapje dichter bij onze reis rond de wereld.

Uiteraard staat u er niet alleen voor. Zo vindt u op verschillende plekken in de gemeente wegwijzers terug met het aantal stappen naar verschillende gemeentelijke locaties. Maar ook op café, op restaurant of gewoon naar de winkel gaan, zal u eraan herinneren om wat meer te bewegen. En alsof dat nog niet genoeg is, delen we tot het einde van het jaar elke week een beweegtip op onze gemeentelijke Facebookpagina om zo heel de wereld rond te kunnen stappen!

Het volledige artikel leest u in het ZOERSELmagazine van oktober (pagina 15).