spelotheek Dobbeltje viert tienjarig bestaan

Wat tien jaar geleden begon op de zolder van het administratief centrum, is nu uitgegroeid tot een waar speelparadijs voor jong en oud. De spelotheek viert in september van dit jaar haar tiende verjaardag.

U vindt de spelotheek in de oude schoolmeesterswoning in Sint-Antonius, vlakbij de bib. De openingstijden liggen dan ook in lijn met die van de bib. Zo kunnen mensen hun bezoek aan de bib combineren met een bezoek aan de spelotheek. “We zijn eigenlijk ook een bibliotheek, maar dan voor gezelschapsspelletjes”, zegt Lieve, begeleidster van Monnikenheide-Spectrum vzw. De spelotheek is elke woensdagnamiddag én elke tweede en vierde zaterdagvoormiddag van de maand geopend. Een lidkaart in de spelotheek kost maar € 10 per jaar.

Jan - bewoner van Monnikenheide en de enige die al vanaf het begin bij de spelotheek betrokken was - zit aan het onthaal en regelt alles zelfstandig. De spelletjes die opnieuw worden binnengebracht, worden boven in de werkkamer nagekeken en opnieuw gesorteerd door een andere werknemer.

collectie | doneer uw oude spelen!

In de collectie van de spelotheek vindt u zowel de klassiekers als ‘Monopoly’ of ‘Vier op een Rij’, maar ook minder gekende spellen. Omdat de spellen na een tijdje verslijten, krijgt de spelotheek jaarlijks een budget van de gemeente. Dat wordt gebruikt om de collectie uit te breiden of kapotte spelletjes te vervangen. Hebt u trouwens thuis een spel waar uw gezin niet meer mee speelt? Dan kunt u het doneren aan de spelotheek. Zo blijft het aanbod gevarieerd.

De festiviteiten rond het tienjarig bestaan worden uitgesteld tot 2021. Er wordt zeker nog gevierd. Of dat op een rij is, is nog niet zeker.

Speelt u een spel vanavond? Hier vindt u het volledige aanbod van de spelotheek terug. Voor slechts € 10 per jaar hebt u uren vol spelplezier. De medewerkers verwelkomen u met veel plezier.

Lees het volledige artikel in onze ZOERSELmagazine van augustus.

Het Dobbeltje is een inclusiegericht samenwerkingsinitiatief van gemeente & ocmw Zoersel, Monnikenheide-Spectrum vzw en kringwinkel ‘De Cirkel’.

meer weten

spelotheek
T 03 385 38 47
spelotheek@zoersel.be