spelen is top, maar ruim uw afval op!

Onze gemeente telt heel wat sport- en speelpleintjes waar uw kinderen zich volledig kunnen uitleven. Jammer genoeg merken we dat deze niet altijd even proper worden achtergelaten.

Sporten en spelen is top! In onze gemeente kan uw kind zich amuseren op meer dan vijftien sport- en speelpleinen die vrij en gratis te gebruiken zijn. Als gemeente dragen we veel zorg voor deze openbare speelplekken. Dat doen we in samenwerking met onze buurtcomités. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers blijven onze speelpleintjes op en top in orde.

sport of stort?

De laatste weken merken we op dat er heel veel afval en zwerfvuil achtergelaten wordt op onze speelpleintjes. Vuilbakken zitten overvol en er wordt zelfs extra afval naast de vuilbak geplaatst. Het gaat zo ver dat onze vrijwilligers het afval soms wegwerken via eigen vuilbakken en afvalzakken. Een jammere zaak…

twee opties

Maar de oplossing voor dit probleem is heel eenvoudig. Maakt u gebruik van één van onze openbare sport- en speelpleintjes en hebt u hier ook heerlijk gepicknickt? Dan doet u gewoon het volgende:

  1. Deponeer uw afval onmiddellijk in de vuilbak, aanwezig op de locatie waar u zich bevindt.
  2. Is de vuilbak vol, neem dan uw afval gewoon mee naar huis en gooi het thuis weg.

Zo houdt u het proper voor de mensen die na u komen sporten of spelen en bespaart u onze medewerkers en vrijwilligers de ellende van het opruimen.

Alvast een hele dikke merci!