spelen en ravotten op het speelplein

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent (hopelijk) mooi weer en veel tijd om te spelen en te ravotten. Maar misschien missen uw kinderen hun schoolvriendjes? Of zijn er wel eens dagen dat de verveling toeslaat? Dan kunnen zij - gratis - terecht bij onze speelpleinwerking in Halle. Plezier verzekerd, zo getuigen monitoren, ouders én kinderen!

Uw kind (lagere school) kan van 8 juli tot en met 23 augustus elke gewone weekdag, hele of halve dagen, gaan spelen en ravotten bij onze speelpleinwerking in gemeentelijke basisschool Pierenbos.

“Een groot pluspunt: je hoeft niet op voorhand in te schrijven.” | mama Kathleen

Om mee te spelen op het speelplein is er inderdaad geen inschrijving vooraf nodig. U meldt uw kind de dag zelf aan bij de monitoren. Nieuw dit jaar is wel dat u, vóór 1 juli, online een medische fiche moet invullen, zodat onze monitoren tijdig alle medische gegevens van uw zoon/dochter kennen. Beslist u pas na 1 juli dat uw kind deelneemt aan de speelpleinwerking, druk dan de medische fiche af en overhandig ze ter plaatse aan onze monitoren wanneer u uw kind brengt.

“Het is fantastisch om elke dag een glimlach op die kindjes hun gezicht te kunnen toveren.” | monitor Niels

Onze enthousiaste ploeg monitoren – die allemaal het attest van animator op zak hebben - stelt elke week een zo gevarieerd mogelijk spelaanbod samen. In de voormiddag splitsen ze de kinderen op in leeftijdsgroepen voor een begeleid spelprogramma, na de middag laten ze hen kiezen tussen uiteenlopende activiteiten of speelhoeken.

“Ik maak er elk jaar veel nieuwe vrienden.” | Arne, 12 jaar

Het speelplein is voor veel kinderen een plek om hun vrienden te ontmoeten, maar zeker ook om nieuwe vrienden te maken. De kleintjes en de groten spelen samen, leren van elkaar en vormen aan het einde van de week een hecht team. Mooi om te zien!