Speelbabbels in buurthuis Ter Smisse

Vanaf vrijdag 15 september gaan de deuren van de Speelbabbel open. Dit is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar en hun ouders, grootouders of oppas. Kinderen kunnen spelen terwijl ouders een babbeltje slaan.

Annelies en Emma van Huis van het Kind Voorkempen organiseren al speelbabbels in Brecht, Schilde en Zandhoven. Vanaf 15 september ook in onze gemeente. Dit initiatief komt er vanuit het project ‘wij(k) Zoersel’ (Zorgzame Buurten). Ouders leren elkaar kennen, kinderen maken vriendjes. Zo creëren we meer samenhang in de buurt.

voor kinderen én ouders

Waarom zijn Speelbabbels zo belangrijk voor kinderen?
Annelies: Kinderen kunnen samen spelen onder het waakzame oog van de ouders.
Emma: Niet alle kinderen gaan naar een onthaalouder of een crèche. Het is een leuke manier voor hen om andere kindjes te zien spelen.

Hebben de ouders er zelf ook baat bij?
Annelies: Natuurlijk! Vanaf het moment dat kindjes naar de kleuterschool gaan, hebben ouders met elkaar contact, bijvoorbeeld aan de schoolpoort. Maar daarvoor zijn ouders soms heel eenzaam. Met kinderen alleen thuiszitten is soms best wel zwaar. Door de Speelbabbels leren ouders nieuwe mensen kennen en kunnen ze een praatje slaan, ervaringen delen en elkaar helpen wanneer iemand vragen heeft.
Emma: En ouders vinden het ook gewoon leuk om hun kindje te zien spelen tussen andere kindjes.
Zijn grootouders met hun kleinkinderen ook welkom?
Annelies: Ouders, grootouders, tantes ... Zelfs onthaalouders kunnen langskomen. Voor hen is het ook leuk om er even tussenuit te zijn.

Moeten (groot)ouders een plaatsje reserveren?
Annelies: Neen. Iedereen is elke vrijdag welkom tussen 9 en 12 uur. Je kan binnenlopen en weggaan wanneer je wil. En het is volledig gratis. De eerste keer, op vrijdag 15 september, vieren we de opening op een feestelijke manier met een ontbijt voor alle aanwezigen. Zeker komen dus!

praktisch

De speelbabbels gaan vanaf 15 september wekelijks door. Ouders, grootouders, nonkels, tantes, onthaalouders ... Iedereen met een kindje tussen 0 en 3 jaar is elke vrijdag tussen 9 en 12 uur welkom in Buurthuis Ter Smisse (Smissestraat 19).

  • gratis drankje voor groot en klein
  • gezond tussendoortje voor kinderen
  • U komt en gaat wanneer u wilt.

Het volledige artikel leest u in het ZOERSELmagazine van september (pagina 19)