snelle interventie bij coronabesmetting in woonzorgcentrum de Buurt

Deze week testten twee medewerkers en een bewoner van het woonzorgcentrum de Buurt positief op het coronavirus. De directie nam meteen uitgebreide maatregelen om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De besmette personen werden meteen in quarantaine geplaatst. Daarnaast voert het woonzorgcentrum strikt de maatregelen uit die hun CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) en het Agentschap Zorg & Gezondheid hen heeft opgelegd:

  • Alle bewoners van woning Jukschot, waar de twee medewerkers werkzaam waren en de besmette bewoners verbleef, werden getest.
  • Alle personeelsleden die nauwere contacten hadden met de betrokkenen werden getest.

Deze resultaten zullen ten vroegste maandag 10 augustus bekend zijn. Dit wil zeggen dat er geen bezoek wordt toegelaten in de betrokken woning (Jukschot) tot de testresultaten bekend zijn.

Momenteel is er geen reden tot ongerustheid. Het woonzorgcentrum doet er alles aan om een verdere verspreiding te voorkomen.

Ook het nieuwe COVID-team werd op de hoogte gebracht (lees hier meer over in dit artikel) en volgt de situatie mee op. Moest het woonzorgcentrum toch te maken krijgen met een uitbraak, dan bekijkt het COVID-team of het kan ondersteunen. Zo kan het bijvoorbeeld extra personeel van de partners van de eerstelijnszone oproepen en inzetten in het woonzorgcentrum.