problemen met afvalophaling door winterweer

Deze week kwam het kind in ons naar boven bij zoveel sneeuw! Maar in combinatie met de vriestemperaturen zorgt dit ook voor behoorlijk wat problemen voor uw afvalophaler.

moeilijkheden

IGEAN, de intercommunale die instaat voor het ophalen van het afval in onze gemeente, laat weten dat ze verschillende problemen ondervinden tijdens deze koude dagen:

  • De ophaalwagens en beladingssystemen kampen soms met startproblemen.
  • Door het trage verkeer zal de uitvoering van de rondes minder snel verlopen dan normaal.
  • Heel wat straten zijn te glad om veilig met de afvalwagen door te gaan.
  • De inhoud van gft-containers zijn soms zo bevroren dat ze niet volledig geledigd kunnen worden.

Om de veiligheid van de afvalophalers en andere weggebruikers te garanderen, zal straat voor straat worden bekeken of het veilig genoeg is om die te bedienen.

afval niet opgehaald?

Enkel als uw straat veilig genoeg is, wordt uw afval opgehaald. Is dit niet gebeurd? Dan vraagt IGEAN om uw afval terug binnen te halen en het bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden. De winterse omstandigheden laten het helaas niet toe om een aparte naophaling te organiseren. We begrijpen dat dit voor ongemak zorgt.

Op de website van IGEAN kunt u nakijken welke straten niet bediend werden.

recyclagepark

Het recyclagepark blijft open volgens de normale openingsuren. De parkwachters doen hun best om het park zo veilig mogelijk te houden, maar IGEAN vraagt om extra voorzichtig te zijn. Misschien is het zelfs beter om uw bezoek even uit te stellen?