positieve aspecten van coronacrisis belicht

Hoe we werken, ons ontspannen, leren en ondernemen: elk van deze aspecten van ons leven werd ernstig geraakt door de coronacrisis. Met het boek ‘Kansen door corona’ belichten auteurs Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer de positieve aspecten van de coronacrisis. Ze brengen hulde aan de creativiteit die de crisis aangewakkerd heeft, aan de manier waarop Vlamingen en Nederlanders kansen hebben gezien en oplossingen hebben uitgewerkt.

Zoerselaar Tom Sleeuwaert is al ruim twintig jaar actief in de uitgeverijsector, waar hij Nederlander Jan Anton Brouwer leerde kennen. Samen schreven ze nu ‘Kansen door corona’, over de revolutie die de pandemie in anderhalf jaar ontketende in de hoofden en het doen van veel mensen. Volgens beide auteurs werd er zo hard geschakeld in alle sectoren, dat we daar zeker dingen uit kunnen bijleren.

inspiratie

“We laten boeiende mensen aan het woord die niet bij de pakken bleven neerzitten”, vertelt Tom, “gaande van een inspirerende schooldirecteur en gepassioneerde restauranthouders tot de directeur van het Concertgebouw Amsterdam en belangrijke experts/influencers als Hajo Beeckman en Youssef Kobo. We willen via hun verhalen inspiratie bieden aan burgers, ondernemers, schoolleiders, managers en beleidsmakers.”

het nieuwe normaal 

“‘Kansen door corona’ verschijnt niet toevallig in wat hopelijk de fade out van de coronacrisis is. Na meer dan een jaar crisismanagement en harde maatregelen proberen regeringsleiders opnieuw perspectief te bieden. De vrijheid lonkt. Het ‘nieuwe normaal’ kondigt zich aan. Maar hoe sterk zal dat nieuwe normaal lijken op het oude normaal, op het leven voor de crisis losbarstte midden maart vorig jaar? In het boek markeren we concrete oplossingen die we de coronacrisis zien overleven. In het laatste deel van elk hoofdstuk gaan we in op een aantal trends die we naar onze overtuiging na de crisis tot volle ontwikkeling zien komen.”

in de bib

Bent u benieuwd? Dan kunt u het boek vanaf volgende week ook terugvinden in onze bib.