Pompier? Hier!

Brandweer Zone Rand maakt zich naar goede gewoonte op voor haar jaarlijkse rekruteringscampagne voor vrijwillige brandweerlui. Wordt u één van hen?

Jaarlijks worden er zo’n 50 betaalde vrijwilligers binnen onze brandweerzone gerekruteerd. De procedure om brandweerman (M/V/X) te worden mag u echter niet onderschatten. U moet namelijk eerst een federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen. De meeste proeven kunt u thuis trainen en oefenen. Maar een 30 meter hoge ladder hebt u wellicht thuis niet staan om te oefenen.

pompier word je hier

Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure organiseert Brandweer Zone Rand daarom op 30 september 2023 “Pompier word je hier”-dag in de kazerne van Zoersel (De Wissel 1).

Tijdens de “pompier word je hier”-dagen kan je wel een 30 meter hoge ladder beklimmen, een houtbewerkingsoefening uitvoeren, een loodgieter- of elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok … . Bovendien staat de brandweer klaar met nuttige info en weetjes. Zo kunt u zich goed geïnformeerd inschrijven voor het behalen van het FGA-attest.

Interesse? Schrijf u dan nu in via de website van Brandweer Zone Rand. Ze starten om 8.30 uur stipt. De sessie eindigt om 16.30 uur.