plant een boom en zorg mee voor meer groen

Hebt u nog plaats voor een boom in uw tuin? Teken dan in op de eerste samenaankoop van inheemse hoogstam(fruit)bomen van het Regionaal Landschap de Voorkempen. Bomen hebben immers een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Voor slechts € 20 krijgt u plantgoed tussen 2,5 en 3 meter hoogte zonder kluit, een steunpaal van 1,5 meter en een boomband.

waarom kiezen voor streekeigen soorten?

Streekeigen en autochtone planten zijn bomen en struiken die al lang in onze gebieden groeien en goed aangepast zijn aan de bodem en de leefomstandigheden, waardoor ze een grotere overlevingskans hebben dan ingevoerde soorten. Daarnaast is hun groei- en bloeicyclus afgestemd op de noden van onze lokale fauna en flora. Ze zijn met andere woorden goed voor de bloemetjes en bijtjes. Hoogstam(fruit)bomen zijn bovendien een trekpleister voor allerlei diersoorten zoals de kleine bonte specht, boomkruiper, vleermuizen, mieren, hommels … en ga zo maar door.

praktisch

Bent u overtuigd? Dan rest u enkel nog een keuze te maken uit: winterlinde, gewone beuk, tamme kastanje, zwarte els, winter- en zomereik. Bij de fruitbomen bestaat de selectie uit James Grieve (appel), Clapp’s Favourite (peer), Broechemse perzik, Broechemse kers en Anna Späth (pruim). Hou er wel rekening mee dat bomen plaats vragen. Zeker voor de solitaire bomen moet u op 10 x 10 m² per boom rekenen.

Op deze website komt u meer te weten over elke soort. Bestellen doet u via dit formulier, uiterlijk op 11 november. Op zaterdag 7 december kunt u uw bestelling ophalen in Ranst, Kapellen of Wuustwezel.