op vakantie naar het buitenland?

KIDS-ID EN RIJBEWIJS – Op 3 juni kregen we het leuke nieuws te horen dat we deze zomer toch op vakantie mogen naar het buitenland. Breng dus tijdig de nodige papieren in orde.

Als u naar het buitenland reist deze zomer, al dan niet met de auto, dan moet u voor uw gezin de nodige papieren in orde brengen. Hebben uw kinderen al een kids-ID? Is uw rijbewijs wel geldig in het buitenland? Zorg ervoor dat u het volgende kan afvinken op uw lijstje.

kids-ID

Gaat u op vakantie naar het buitenland, dan hebben kinderen jonger dan 12 jaar een identiteitsbewijs nodig, de kids-ID. Dit kunt u aanvragen bij onze dienst bevolking. Hiervoor hebt u een recente pasfoto nodig van uw kind. Deze kunt u ook laten nemen in het administratief centrum (Handelslei 167) voor u een bezoek brengt bij onze dienst bevolking. De leveringstermijn voor een kids-ID bedraagt twee weken en kost € 6,40.

papieren rijbewijs

Als u dit jaar naar het buitenland op reis gaat, is de kans groot dat u hiervoor de auto zult nemen. Zorg er dan voor dat u in het bezit bent van een Europees rijbewijs. Dit kan nog steeds het meest recente (roze) papieren model zijn. Oudere modellen zijn riskant. Meestal is de pasfoto niet gelijkend of worden deze rijbewijzen niet meer erkend door de betreffende buitenlandse overheid.

Europees rijbewijs

Twijfelt u of uw rijbewijs nog geldig is, dan kunt u best een nieuw, Europees rijbewijs aanvragen. Dit rijbewijs kost € 20 en is tien jaar geldig. De leveringstermijn bedraagt normaal twee werkdagen, maar omwille van corona kan dit langer duren. Als uw foto van uw identiteitskaart nog voldoet, is er geen nieuwe foto nodig voor dit rijbewijs.

Kijk ook zeker al uw andere documenten (identiteitskaart voor reizen buiten de EU, internationaal paspoort, internationaal rijbewijs, …) na op geldigheid. Onze diensten werken momenteel nog op afspraak. Maak dus tijdig een afspraak bij onze dienst bevolking als u voor de vakantieperiode nog één van bovenstaande bewijzen nodig heeft.