op stap tijdens corona | hou het veilig

Ons sociale leven staat door de coronacrisis al een hele tijd op een laag pitje. U kiest er dan ook voor om te wandelen in de mooie natuur die Zoersel rijk is. Helaas bent u niet de enige en is het soms erg druk op verschillende plaatsen.

Wandelen is het ideale tijdverdrijf. Niets zo mooi als op een mooie herfst- of winterdag een stapje te zetten in onze Zoerselse bossen. Enkele verenigingen organiseren verschillende coronawandelingen die erg in trek zijn. Maar soms wordt het te druk en komt de veiligheid in het gedrang. Hou daarom rekening met volgende tips.

zorg voor een alternatief

Wilt u een bepaalde wandeling doen, maar merkt u bij aankomst dat er (te) veel volk is? Kom dan op een ander moment terug en kies voor een alternatief. Neem voor vertrek eens een kijkje op onze UiT-kalender en zorg voor een plan B.

take-away onderweg

Op verschillende wandelingen in onze gemeente kunt u onderweg genieten van een heerlijke meeneemkoffie of een meeneemijsje. Blijf niet ‘hangen’ aan het kraam en vervolg onmiddellijk uw wandeling. Zo voorkomt u samenscholing. Hou uw bekertje of potje bij u en deponeer het tijdens of na uw wandeling in de vuilbak.

mondmasker op zak

Het is verplicht om altijd een mondmasker op zak te hebben. Komt u toch onverwacht op een plaats waar het op dat moment te druk is, draag het masker dan uit voorzorg. Ook in de buitenlucht is er kans op besmetting.

De allerbelangrijkste tip? Geniet van uw wandeling. We hebben allemaal nood aan ontspanning, eventjes vluchten uit uw kot kan deugd doen.