online opgelicht | wees op uw hoede

Elk jaar worden er meer en meer mensen online opgelicht. We geven u graag meer info over hoe u valse mails of  websites kunt herkennen.

Annemie was op korte tijd meer dan € 250.000 kwijt

Annemie: “Ik was me van geen kwaad bewust toen ik twee jaar geleden een vriendschapsverzoek accepteerde van een man die ik niet kende. Ik werd slachtoffer van een criminele bende die me vanuit Ivoorkust bedreigde om grote sommen geld over te maken. De oplichters ontfutselden me uiteindelijk meer dan € 250.000!”

Lees het volledige verhaal van Annemie in ons Zoerselmagazine van juni.

gratis infosessie

Cybercriminaliteit zit de laatste jaren in de lift”, vertelt Christophe Van Bortel, specialist cybercrime van politiezone Voorkempen.“Oplichters worden steeds professioneler, waardoor valse mails of berichten herkennen steeds moeilijker wordt. Daarom zijn we gestart met een sensibiliseringscampagne. Op onze gratis infosessies geven we onze inwoners de nodige tips en instrumenten om oplichting te herkennen en voorkomen.” U bent welkom op de infosessie cybercrime op 25 juni om 20 uur in de Kapel (Handelslei 167). Inschrijven doet u via evelyn.tiebos@police.belgium.eu.

weet wat u koopt

Dirk: “We boden 800 euro op een reis via een online veilingsite, maar toen we gewonnen hadden, bleek de reis opeens 3.100 te kosten.”

Online is zowat alles te koop. En de prijzen kunnen erg verschillen. Hoe weet u nu of een heel mooi aanbod op een website echt een buitenkans is of een onbetrouwbaar koopje? En hoe kan men een betrouwbare webshop onderscheiden van een malafide? Op www.WeetWatJeKoopt.be vindt u 10 eenvoudige tips om onbetrouwbare websites te herkennen. Daarnaast vindt u er nuttige info over wat u kunt doen als u opgelicht bent.