online buurtplatform Hoplr uit de startblokken

Vandaag wordt het online buurtplatform Hoplr gelanceerd in onze gemeente. Via dit platform kunt u uw buren beter leren kennen, spullen uitwisselen, een babysit regelen, hulp vragen bij klusjes, buurtactiviteiten organiseren, melden dat een huisdier verloren gelopen is, en nog veel meer.

unieke code

Eerstdaags ontvangt u thuis een brief van Hoplr met een unieke code. Die geeft toegang tot een van de zeven Zoerselse wijken. Hoplr is een besloten sociaal netwerk, wat betekent dat u enkel toegang krijgt tot de wijk waar u woont.

Registratie is gratis en inloggen doet u op www.hoplr.com of via de app (iPhone, Android). Zodra dat gelukt is, kunt u zowel openbare berichten als privéberichten naar één van uw buren sturen.

gerichte gemeentelijke berichten

Het gemeentebestuur heeft geen toegang tot de berichten en opmerkingen van inwoners onderling. We hebben de Hoplr-licentie specifiek aangekocht om buurten dichter bij elkaar te brengen. Het platform en wat u er als buurt mee doet, is echt iets van jullie zelf.

Vanaf januari zullen we wel gerichte berichten kunnen plaatsen per wijk, bijvoorbeeld over een vuilnisophaling die niet kan doorgaan, wegenwerken, noodsituaties …, maar verder hebben wij geen inkijk in de buurten.

zorgen voor elkaar

Zeker in deze moeilijke tijden kan Hoplr een meerwaarde zijn. Door social distancing is fysiek contact met uw buren beperkt. Een digitaal buurtnetwerk is dan ook een goede manier om makkelijk en zonder risico contact te houden met uw buren. Maar ook na deze coronatijden kan dit platform een meerwaarde zijn om zorg voor de buurt en voor elkaar te stimuleren.

Zo kunt u uw buurt via Hoplr bijvoorbeeld ook inschakelen in een zorgnetwerk. U kunt aangeven dat u hulp nodig hebt, maar ook dat u hulp kunt aanbieden of u als vrijwilliger opgeven. Met Hoplr geven we u meer mogelijkheden om elkaar te vinden.

infoavond

Wilt u graag wat meer weten over Hoplr? Kom dan dinsdag 7 december om 19.30 uur zeker uw licht opsteken op onze infoavond in de Kapel, die uiteraard coronaproof georganiseerd wordt (d.w.z. met voldoende afstand, ventilatie, mondmasker en Covid Safe Ticket).