nieuwe pmd-zak wellicht pas in 2020 in Zoersel

In de media vernam u dat het gebruik van de pmd-zak in verschillende gemeenten in Vlaanderen werd uitgebreid. In onze gemeente zal Fost Plus de nieuwe zak wellicht pas volgend jaar introduceren.

waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven …

Daarnaast kunnen de recyclagecentra niet van de ene op de andere dag zoveel bijkomende soorten plastic verwerken. Die centra moeten daar eerst investeringen voor doen. Dat kost dus tijd en geld. Het kan dus dat in een buurgemeente of op uw werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is.

Op de website van de VRT vindt u duidelijke informatie over de nieuwe pmd-zak.

geduld is een mooie deugd

Pmd sorteren blijft in Zoersel dus voorlopig bij het oude. Wacht dus nog met de bijkomende soorten plastic in uw pmd-zak te steken. Korte tijd voor onze gemeente aan de beurt is, wordt u op de hoogte gebracht.