nieuwe huisartsenwachtpost Voorkempen opent deuren

Naast de dienst spoedgevallen van AZ Sint-Jozef (Malle) is voortaan een gloednieuwe huisartsenwachtpost gevestigd. Sinds vorige week kunt u hier in weekends en op feestdagen terecht voor een dringende consultatie die niet kan wachten tot de volgende werkdag.

“Vanaf nu is de huisartsenwachtpost een vast, centraal punt. Patiënten moeten niet meer zoeken wie er van wacht is en waar, maar weten dat ze de terecht kunnen bij de huisarts van wacht in de wachtpost”, vertelt dr. Beersmans, voorzitter van de huisartsenwachtpost Voorkempen. “We werken zoveel mogelijk op afspraak en vragen aan patiënten om hiervoor contact op te nemen met het gekende wachtnummer in onze regio, namelijk 0900 10 512. Deze werking blijft dus hetzelfde. Ook de werking voor coronapatiënten blijft hetzelfde. Zij blijven naar het pré-triagecentrum gaan voor een coronatest”, luidt het.

wanneer?

De huisartsenwachtpost wordt in weekends (vanaf vrijdagavond 19 uur tot en met maandagmorgen 8 uur) en op feestdagen (vanaf de avond voordien om 19 uur tot de ochtend nadien om 8 uur) bemand door drie huisartsen van wacht. Twee van hen doen consultaties en één huisarts staat in voor huisbezoeken.

(bronnen: gemeente Malle, ATV)