neem geen flitsende start

LET OP UW SNELHEID – De start van het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Duizenden kinderen mogen binnenkort eindelijk weer naar school. Zorgt u mee voor een veilige start?

In groot Zoersel werden er van januari tot juli 2020 ongeveer 20.000 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Uit deze cijfers blijkt dat meer dan 12% van de gecontroleerde voertuigen met een overdreven snelheid reed. Op sommige plaatsen (op de Oostmallebaan, Westmallebaan en in de Kerkstraat) werd op het tijdstip van controle meer dan 20% van de voertuigen betrapt op te snel rijden. In de Driesheide reed zelfs meer dan 50% te snel op het moment van de controle.

grootste onderscheiding

In het algemeen doet bijna 90% van de bestuurders het wel goed. Een kus van de juf en een bank vooruit! Anderzijds betekent dit wel dat meer dan één op de tien bestuurders nog steeds te snel rijdt. Het is belangrijk dat u zich aan de opgelegde snelheid houdt. De kans dat u een ongeval heeft, verkleint daarmee aanzienlijk. Gebeurt er toch iets, dan is de impact daarvan bij een aangepaste snelheid veel kleiner.

Pas dus ten allen tijde uw snelheid aan en zorg ervoor dat onze jongeren veilig en wel aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.

Ook onze gemachtigde opzichters staan vanaf dinsdag weer paraat om aan gevaarlijke punten onze schoolkinderen veilig te laten oversteken. Met een groot hart en vol goede wil trotseren ze niet enkel weer en wind, maar helaas ook soms verwensingen van te haastige chauffeurs. Ze zorgen voor de veiligheid van onze schoolgaande kinderen. Een dikke duim voor hen!